Coachopleiding

17 april 2024 16:00

De Weerelt van Sport

Orteliuslaan 1041, 3528 BE Utrecht

€699

Inschrijven

Over de opleiding

Hoe kan ik de mindset theorie inzetten in de praktijk?

Dat is de belangrijkste vraag die centraal staat in deze opleiding is. Wat jouw praktijk ook is; sport, onderwijs of bedrijfsleven. Wij geloven er heilig in dat de mindset theorie in al deze werkvelden kan leiden tot een betere ontwikkeling van mensen en daarmee tot betere prestaties. Die hoofdvraag splitsen we op in drie verschillende deelvragen. Elke avond staat een deelvraag centraal. Voor de eerste avond is dat: welke invloed hebben overtuigingen op mijzelf en anderen?


Vervolgens gaan we op avond twee aan de slag met de vraag: kan ik vanuit het gedrag van mijn spelers een mindset herkennen?  
En op de laatste avond: hoe kan ik mindsets van mijn spelers veranderen? Na het volgen van alle bijeenkomsten ben je in staat om voor jezelf te bepalen op welke wijze jij de mindset theorie zo effectief mogelijk in kan zetten om je spelers te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Hoe kan het dat je de ene keer opgeeft, en de andere keer doorzet? Waarom gaat de ene collega goed om met feedback, terwijl een ander defensief reageert? Waarom blijft de één inzet tonen en verwacht een ander dat dingen eigenlijk vanzelf gaan? En tenslotte: hoe kan het dat sommige mensen snel verantwoordelijkheid nemen voor hun ontwikkeling, terwijl andere juist snel met excuses komen of de schuld buiten zichzelf zoeken?

 

De mindset theorie voorziet deze vragen van een antwoord. Een mindset kun je zien als een basisovertuiging over leren en ontwikkeling. Een statische mindset kan je tegenwerken in je eigen ontwikkeling, maar ook een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van iemand die je traint, opleidt, of managet. Kennis over hoe een mindset werkt en hoe je deze kan beïnvloeden is wat ons betreft wanneer je je bezig houdt met het ontwikkelen van jezelf en anderen.

In onze opleiding nemen we je mee in het begrijpen, herkennen en veranderen van beide mindsets. Elk dagdeel staat één van deze drie centraal.

 

Tijdens de eerste bijeenkomst draait het dus vooral om het begrijpen wat beide mindsets zijn en hoe beide mindsets kunnen ontstaan. En daarmee hoe ze jouw gedrag en het gedrag van de mensen waar je mee werkt beïnvloeden. Jij staat deze bijeenkomst centraal en we helpen je om te achterhalen vanuit welke overtuiging(en) je werkt.

 

In de tweede bijeenkomst zoomen we in op herkennen. We zullen achterhalen hoe mindsets werken en geven je handvatten om beter te kunnen observeren en te analyseren vanuit welke overtuigingen jij en de mensen waar je me werkt, werken.

 

In de slotbijeenkomst gaan we in op alle mogelijkheden die er voor jou als ouder/coach/manager/collega/trainer zijn om een groeimindset te stimuleren en te ontwikkelen. Hier zullen we dus echt de vertaling naar de praktijk maken en je handvatten bieden om in jouw praktijk te werken aan het stimuleren van een groeimindset.

- Duur: Drie bijeenkomsten 
- Contacturen: 10 uur 
- Studiebelasting: 15 uur - Maximaal aantal deelnemers: 10 - Inclusief coachkaarten en het boek 'Groeimindset'.

Coachopleiding

17 april 2024 16:00

De Weerelt van Sport

Orteliuslaan 1041, 3528 BE Utrecht

€699

Inschrijven

Other Events You May Like