De heren achter Sportmindset Academy
Tim Koning
Ik ben Tim Koning (36), en leerde fouten maken in het opzetten van Haarlem Bijdeles. Met die ervaringen op zak ging ik los in het vakgebied van sportpsychologie. Een vlammetje wat ik maar moeilijk kan afremmen. Ik hoop met groeimindset de sportwereld in de komende jaren te veranderen, waarin het proces en de ontwikkeling leidend zijn. Met Remco en Bart en onze ervaringen gaat dat lukken. Tim schreef in 2021 het boek ‘De Talentformule’, studeerde na vwo op de vrije school af aan de Johan Cruyff University, behaalde zijn bachelor (klinische) psychologie aan de UvA en wist daar tevens zijn master in sport- en prestatiepsychologie af te ronden. Inspiratie haalt hij uit boeken als ‘Black Box Thinking, Range & The body keeps the score. Tim woont met zijn vriendin en zoontje (3) in Haarlem.
Bart Heuvingh
Dagelijks werk ik bij AZ Alkmaar met topsporters om ze te helpen met hun leefstijl. Denk aan voeding, slaap, focus en omgaan met tegenslag. Vaak helpt de mindset theorie mij hierbij. Ik merkte tijdens mijn studies bewegingswetenschappen (VU) en psychologie (UvA) al dat de mindset theorie mij enorm aansprak. Juist omdat deze praktisch toepasbaar is, maar zeker ook omdat je hem preventief kan inzetten om mentale problemen te voorkomen.
Naast dat ik in mijn werk bij AZ veel werk met de mindset theorie richting spelers, trainers en ouders, merkte ik dat ik er graag nog meer over wilde leren. Ik heb de afgelopen jaren bijna alles gelezen van Carol Dweck en andere mindset experts. Vervolgens heb ik toen besloten om er lezingen en workshops over te gaan geven vanuit mijn eigen bedrijf SportMindset. Juist omdat ik er heilig in geloof dat meer mensen wat aan deze kennis hebben.
Remco Koopmeiners
Toen ik 10 jaar geleden het boek van Carol Dweck las schrok ik mij dood. Als gymleraar had ik geleerd de kinderen vooral positief te benaderen. Mevrouw Dweck zei eigenlijk dat ik ze daarmee niet hielp.
Ten tweede herkende ik direct in welke zin ik mijzelf tekort had gedaan, bijvoorbeeld die keer dat ik deed alsof ik een blessure had omdat ik gewoon bang was om een fout te maken. Nog steeds geef ik les. Nu op de opleiding Sportkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mij is het belangrijkste in mijn werk dat ik de studenten help om anders om te gaan met fouten.
Verder heb ik als vader van twee top-sportende kinderen veel plezier aan de groei-mindset-theorie, in hun ontwikkeling naar het hoogste niveau is dat een belangrijk hulpmiddel geweest.